Svenska stjärnlaget till slutspel i Eleague Major

Svenska stjärnlaget till slutspel i Eleague Major

Efter ett tufft gruppspel i Majorn är det äntligen dags för slutspel. Tyvärr gick inte båda svensklagen vidare, men fnatic lyckades i alla fall ta sig vidare till kvartsfinal. Där de ställs mot skrällaget Gambit. Idag, fredag den 27 januari spelas tre matcher medan den sista kvartsfinalen går av stapeln imorgon.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’frontp’ ]

Fredag 27 januari

Natus Vincere vs Astralis
Fnatic vs Gambit
Virtus.pro vs North

Lördag 28 januari

FaZe vs SK

Slutspelets första möte, Na’Vi mot Astralis, är de lag som imponerat mest under turneringen hittills. Många hade nog sett dessa lag göra upp i den stora finalen, men nu blir det alltså redan i kvartsfinalen som de möts. Det är en svårtippad match, men det lag som sett starkast ut under gruppspelet är Na’Vi med flamie och s1mple i spetsen som storspelat.

I kvällens andra kvartsfinal ställs fnatic mot Gambit. Och givetvis hoppas vi på fnatic, som har sett lite svajiga ut, men som absolut kan slå i princip vilket lag som helst en bra dag. Dessutom har fnatic haft turen att få möta det lite svagare laget i slutspelet. Men med det sagt kan man verkligen inte underskatta Gambit, som imponerat under gruppspelet.

I sista kvartsfinalen för kvällen går de polska giganterna i Virtus.pro upp mot danska stjärnorna i North. Allt pekar på att det blir en jämn kamp mellan dessa topplag. Förhandsfavoriter måste vi dock säga är Virtus.pro, som är en av förhandsfavoriterna att kamma hem hela turneringen.

Imorgon ställs nuvarande Majormästarna SK mot det internationella laget FaZe. Eftersom SK spelar med fox som stand-in kan det bli en jämnare match än många på förhand tror. Hög skrällvarning den här matchen, FaZe har sett stabila ut medan SK inte är i närheten av sin högsta nivå.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’frontp’ ]
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Strid mellan Zimpler och Trustly om spelmarknaden
Strid mellan Zimpler och Trustly om spelmarknaden

Betaltjänsten Zimpler anmäler konkurrenten Trustly till Konkurensverket då de menar att Trustly missbrukar sin position på spelmarknaden. Bland annat anklagas Trustly för att stoppa Zimpler Läs mer

BLAST Pro Series Global Final 2019: Odds & analys
BLAST Pro Series Global Final 2019: Odds & analys

Spelguide inför BLAST PRO Series Global Final 2019. Jämför odds och få en genomgång av samtliga tävlande lag. Läs mer

OG avslöjar femman i satsningen på CS:GO
OG avslöjar femman i satsningen på CS:GO

OG som klubb och lag har gjort sig kända som ett av världens främsta Dota 2-lag. Nu har organisationen äntligen offentliggjort vilka spelare som kommer Läs mer

Promotional listing