Inför Fnatic vs FaZe – IEM Sydney 2018

Inför Fnatic vs FaZe – IEM Sydney 2018

IEM Sydney 2018 är hittills sannerligen skrällarnas turnering. Men två förhandsfavoriter som har lyckats hålla sig kvar är Fnatic och FaZe. De två giganterna möts i en kvartsfinal imorgon (fredag) kl 07:00 i Qudos Bank Arena. Inför toppmötet är det internationella laget FaZe som är knappa favoriter. Fortsätt läsa för en genomgång av den efterlängtade kvartsfinalen!

[bonustable num=1 tag=’betway’ ]

Om Matchen
Turnering: IEM Sydney 2018
Möte: Fnatic vs FaZe (kvartsfinal)
Datum: Fredag 4 Maj kl 07:00
Plats: Qudos Bank Arena, Sydney, Australien
Odds 2-vägs: FaZe (1,70) | Fnatic (2,05)
Spela på matchen hos: Betway

Snabb titt på FaZe

  • FaZe lirar med Xizt i startfemman just nu istället för Olofmeister. Vilket påverkar deras styrka som har varit individuellt skickliga spelare.
  • Föll något överraskande mot Renegades redan under gruppspelet. Klarade trots nederlaget att rycka upp sig och slå Grayhound och C9 för att säkra en plats i slutspelet.
  • Ska FaZe lyckas bräcka svensklaget Fnatic så krävs det att lagets stjärnor Nikola ’NiKo’ Kovac och Ladislav ’GuardiaN’ Kovács är på spelhumör.

Laguppställning: Niko, rain, karrigan, GuardiaN, Xizt

Snabb titt på Fnatic

  • 2018 har än så länge varit ett hyfsat framgångsriks år för fnatic. Laget har plockat hem två stora internationella titlar och totalt en miljon dollar i prispengar.
  • I gruppspelet blev det övertygande segrar över både Chiefs och G2 Esports. Däremot räckte det inte hela vägen mot danskarna i Astralis.
  • Eftersom att ha åkt på däng av Astralis har Fnatic nu mycket att bevisa, både för sig själva och för tvivlarna. FaZe är av annan kaliber än Chiefs och G2 som svenskarna slog i gruppspelet.

Laguppställning: Golden, JW, Krimz, Lekr0, Flusha

Analys inför FaZe vs Fnatic

Som sagt så är FaZe favoriter, och det är med väldigt små marginaler. Jag skulle vilja påstå att det är 50-50 vilka som vinner. Vägen till kvartsfinalen ser väldigt lika ut för båda lagen. Fast med skillnaden att FaZe torskade mot Renegades, som på pappret är ett betydligt sämre lag. Medan Fnatic endast förlorade mot Astralis, som ju är storfavoriter att kamma hem hela turneringen. Hade FaZe haft kvar Olofmeister i aktuella startfemman så hade de varit klara favoriter, eftersom han har högre lägsta nivå och har tydligare roll i laget.

Med tanke på att lagen är så pass jämna just nu så är oddsen något överraskande. En vinst för fnatic imorgon ger dig 2,05 i odds. Du kan alltså mer än dubbla din insats om fnatic står som vinnare.

Esportsbets speltips inför FaZe – Fnatic

Ett odds på 2,05 för en 2-vägs vinst för Fnatic känns väldigt generöst. Matchen går nog till en tredje och avgörande karta, där jag tror Fnatic drar längsta strået.

Spela på vinst för Fnatic hos Betway

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing