Fnatic till semifinal i DH Open Summer 2017

Fnatic till semifinal i DH Open Summer 2017

dh summer 2017 semifinaler

Svenskhoppet fnatic har nu säkrat en semifinal i Dreamhack Open Summer efter att ha slagit Gambit med 2-0 i en avgörande match för Grupp B.

[bonustable num=1 tag=’bet365′ ]

”Decider”-matchen, eller om man vill kalla det kvartsfinal, principen densamma, började på train som Gambit hade valt. Och det var också Gambit som fick bäst start och kunde vinna pistolrundan, men tappade snabbt greppet och föll i anti-eco-rundan.

Nästkommande 2-3 rundorna var fram och tillbaka, men till slut la fnatic i en extra växel och ökade till en 10-2-ledning. Gambit lyckades plocka en tredje runda efter en taktisk paus, mer än så blev det dock inte, och JW och gänget vann sista två rundorna och första halvan slutade 12-3.

Trots den förödande första halvan för Gambit så lyckades de kämpa sig tillbaka, man reducerade till 8-12. Men fnatic kunde hela tiden hålla täten och efter storspel av pistolmästaren dennis så kunde train till slut avslutas med 16-12.

På Inferno, fnatics kartval så lyckades svensklaget plocka hem pistolrundan som CT. Gambit kunde dock snabbt slå tillbaka efter en force-buy. Svenskarna låg nu under med 2-6 och det var inte förrän nu man lyckades knyta ihop några rundor och kvittera till 6-6. Slutligen var det Gambit som avslutade första halvan bäst och ledde med 8-7 inför sidbytet.

När det var Gambits tur att spela som CT så gick man relativt enkelt upp i ledning. Svensklaget vägrade dock ge upp och knappade in på Gambit genom att vinna fem raka rundor. Tack vare ett imponerande spel med AWPn av mou så var Gambit nu bara en runda från kartvinst, men olofm och co kunde tvinga matchen till övertid.

Väl i övertid var det fnatic som återigen var bäst och kunde till slut stänga matchen vid 19-17 och därmed säkra en plats i semifinalen.

Dreamhack Open Summer 2017 Semifinaler

fnatic olofm

Idag ska allt avgöras då både semifinaler och den stora finalen ska spelas. I den första semifinalen ställs favoriterna SK mot amerikanska CLG. Givetvis är det brasilianarna som är det lag spelbolagen håller som favoriter. Trots att amerikanerna imponerade under gruppspelet och bland annat besegrade fnatic och Gambit så ska det mycket till för dem att hota SK i en bo3-match.

I den andra semifinalen, som drar igång 15.00, är det dags för våra svenska favoriter i fnatic att visa vad de går för. Laget de möte är inga mindre än Immortals som slog sina landsmän SK i gruppspelet. bet365 verkar tro på fnatic inför mötet, oddsen ligger just nu på 1.66 för en vinst för fnatic och 2.10 om Immortals vinner. Det är en svårtippad match som egentligen kan sluta lite hur som helst.

Spela på DH Summer 2017 hos bet365. Just nu får du upp till 1000 kr i välkomstbonus vid första insättningen. Vinstchanserna är många, satsa 200 kr på seger för CLG och vinn hela 1000 kronor!

[bonustable num=1 tag=’bet365′ ]
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing