Detaljer Kring Sjätte Säsongen av ESL Pro har Släppts

Detaljer Kring Sjätte Säsongen av ESL Pro har Släppts

esl pro league säsong 6

Nu har ESL gått ut med detaljer kring den sjätte säsongen av ESL Pro League. Precis som föregående säsongerna är det 14 Europeiska och 14 Amerikanska lag som deltar och kalaset drar igång den 22 augusti.

Förra säsongen så var det franska stjärnorna i G2 Esports som fick lyfta den ståtliga ESL Pro-pokalen. Vinsten kom efter en 3-1-seger mot danska North. Hur det ska gå för dessa lag i den sjätte säsongen återstår att se. Det är flertalet lag som är med om att på allvar vinna den här gången. Bland annat har SK Gaming och Astralis sett starka ut, men även uppstickare som Gambit, som vann sommarens majormästerskap, blir giftiga.

Rent generellt så ser den här säsongen inte mycket annorlunda ut jämfört med förra. Det är fortfarande $1,000,000 i prispotten och det är som sagt 14 lag i varje region som gör upp i dubbla bäst-av-1-matcher. Matcherna spelas tisdagar, onsdag och torsdagar, precis som i säsong 5. Däremot har ESL lagt en nyhet, och det är något som de kallar ”super weeks” (superveckor), som innebär att matcher spelas från torsdag till söndag. Och det är tänkt att tre superveckor ska spelas.

Det är fortfarande Youtube som har rättigheterna till att sända matcherna på engelska. Nytt för den här gången är att matcherna sänds i 1080p/60fps, som är snäppet bättre kvalité än förra säsongen.

Eftersom  föregående säsongen var bedröglig för Virtus.pro så har dem inte ens plats i sjätte säsongen av ESL Pro League. Glädjande är dock att svenska GODSENT lyckades kämpa till sig en plats i den kommande säsongen, den här gången är även BIG med och slåss om mångmiljonpotten. BIG som överraskande tog sig till slutspelet i senaste majorturneringen i Polen.

I den Nordamerikanska divisionen ser det ut som väntat, fast med ett undantag. Okända laget Ghost, där SEMPHIS är den mest namnkunniga spelaren, är med och tävlar mot topplag som SK, Immortals och Cloud9. Frågan är om de ska lyckas sno åt sig en plats till slutspelet nu när konkurrensen är stenhård? Det vi kan konstatera är i alla fall att vi har en härlig säsong av hög nivå av CSGO att se fram emot!

Fullständig deltagarlista för ESL Pro League Säsong 6

Nordamerika
SK, Cloud9, Liquid, Immortals, OpTic, Renegades, Misfits, NRG, CLG, Luminosity, Splyce, compLexity, Rogue och Ghost.

Europa
Astralis, FaZe, G2, Na’Vi, NiP, fnatic, North, LDLC, Heroic, HellRaisers, BIG, GODSENT, EnVyUs och mousesports.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Åtta spelbolag bötfälls på mångmiljonbelopp
Åtta spelbolag bötfälls på mångmiljonbelopp

Åtta spelbolag har anordnat spel på fotbollsmatcher där en stor del av spelarna är minderåriga och får därför betala böter på cirka 41 miljoner kronor. Läs mer

Dagens spel – förhöjt odds på LEC Summer Split 2019
Dagens spel – förhöjt odds på LEC Summer Split 2019

Splyce, G2 och Fnatic har alla matcher att spela i kväll i LEC Summer Split 2019. För att höja spänningen en aning erbjuder Betway förhöjt Läs mer

Promotional listing