CSGO Betting Tips & Strategier

Till en början kan det vara knepigt att lyckas pricka rätt vid CSGO betting. Därför kommer du i den här artikeln att lära dig hur Counter-Strike: Global Offensive fungerar, så väl som bekanta dig med CSGO betting tips och strategier.

Innan du börjar med betting CSGO

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) är ett komplext spel och därmed inte det lättaste att förstå sig på. Innan du börjar betta på spelet är det nödvändigt att först finna nöje i spelet. Det räcker inte med att endast kunna en CSGO-strategi. Du måste vara villig att upptäcka fler tekniker utan begränsningar. Du måste även vara beredd att spendera, och till och med förlora pengar, det krävs uppoffringar för att lära sig.

Det du offrar är din tid och dina pengar. Din tid kommer gå åt till efterforskning av tips, strategier, odds och matchhistorik. Du ska kunna noggrant kunna observera mönster i vinnande lag genom att kolla deras historik. Du kommer att vara tvungen att lägga ner tid på att kolla igenom många matcher för att få viktig kunskap om lagen du bettar på, och inte enbart förlita dig på statistik.

Hur mycket pengar borde jag starta med?

När du läser på om CSGO betting kommer du garanterat att snubbla över tips där man specifierar hur mycket du bör betta för. Men det allra viktigaste att komma ihåg är att sätta en gräns för hur mycket du satsar. Tanken att vinna stort kan vara överväldigande, och samtidigt ökar frestelsen att kasta bort vinsten direkt med fler satsningar.

Därför är det extra viktigt att vara disciplinerad när det kommer till storleken på ditt bet, oavsett hur lovande oddsen är. Avsaknaden av kontroll på betstorlek är en betydande anledning till varför många bettare gular, dvs förlorar allt. Var därför petnoga med att betta rätt summa på varje match.

Att välja rätt lag när man bettar

Vid CSGO match betting gäller det naturligtvis att välja rätt lag. Många går på magkänsla och hoppas på det bästa. Men det finns faktiskt flera punkter att gå efter, som många framgångsrika tippare följer. Kolla in våra riktlinjer här nedanför som hjälper dig att välja rätt lag när du bettar.

Jämför tidigare matchresultat lag emellan

Jämföra tidigare resultat mellan två lag är en av de bästa metoderna för att ta reda på vilket lag som är mest sannolikt att vinna. Ett tips är att även se om någon enskild spelare har presterat utomordentligt bra som bidragit till att laget vunnit. Är det så att lagen inte har mötts tidigare kan du istället jämföra deras resultat mot andra motståndarlag. Däremot

Undersök vilka kartor som spelas

En sak man kan undersöka vid CSGO match betting är vilken karta som spelas. Innan du placerar ditt spel är det till din fördel om du kollar upp vilka kartor som ska spelas. Det är inte alltid den här typen av information är tillgänglig, men om den är det så är det guld värt.

De flesta lag har nämligen kartor de vanligtvis föredrar och har en tendens att prestera bättre på. Därför bör du ha med sådan information när du överlägger vilket lag du ska betta på.

I vilket format spelas matchen?

Formatet som en match spelas i påverkar i många fall utfallet. Vanligaste formaten är bo1 (best of 1), bo3 och bo5, vid få tillfällen körs även bo2. Bo1 är skrällarnas format, här kan annars sämre lag har en chans att besegra favorittippade lag. Bo3 brukar generellt hamna i favoritlagens favör och är därför oftast ett säkrare bet. För att vinna en bo5-match krävs det att man är stabil på samtliga tävlingskartor och här sätts alla lag på prov.

Har spelarna tränat tillräckligt?

Det finns flera faktorer som väger in när du bettar på en match i csgo, en av dem är också att kolla på spelarna enskilt. Ett sätt är att kolla spelares steamkonto och se hur många timmar CSGO de har senaste veckan. Det här visar hur mycket tid de har lagt på träning och att förbättra sig själva. Allt under 40 timmar senaste två veckorna är väldigt lågt för proffs, och kan leda till att de är ringrostiga när det väl är matchdags.

Hur är lagets nuvarande form?

Självklart ska du inspektera formen hos ett lag som helhet. Ett effektivt sätt är att titta på tidigare matcher och kolla efter svagheter och styrkor. Anteckna hur många matcher ett lag har spelat senaste månaden, se över hur många av dessa som de förlorade respektive spelade oavgjort. Gör du detta kan du lättare se om ett lag är i god form eller inte.

Leta upp speltips för betting på CSGO

Även om du inte bör förlita dig helt på speltips så kan det ge dig en idé om vilket lag som förväntas vinna. Det finns flera communities och forum där ute där medlemmar dagligen producerar speltips, självklart finner du detta hos oss på Eportbets.se, men även sajter som Reddit och så vidare.

Använd bara pålitliga källor

Bästa sättet att säkerställa att information stämmer eller är pålitlig är att vända sig till flera källor. Du bör alltid vara försiktig med att agera utefter information du hittar, det finns faktiskt de som rent av är ute efter att lura folk. Du kan se det så här, all information du letar upp ska användas för att bekräfta dina egna analyser, inget annat. Nyckeln är alltså att jämföra csgo betting tips och strategier mellan olika källor, till exempel forum som Reddit eller social media som Twitter.

Inga speltips är garanterade vinster

Många framgångsrika bettare använder sig av speltips när de bettar på esport. Viktigt att notera här är dock att de sällan använder speltips som enda redskap vid betting. Vid csgo match betting lyckas tipsters ibland gissa rätt resultat, andra gånger inte. Speltips är med andra ord en av många viktiga faktorer att väga in när du bettar.

Förklaring av CSGO-odds

För att då ut det mesta av vinster när du spelar behöver du ha grundläggande kunskaper om hur odds fungerar. Odds ger oss helt enkelt en uppfattning om hur sannolikt det är att ett resultat ska inträffa. Det finns olika former av odds, men för oss svenskar är det decimalodds som gäller.

Så fungerar decimalodds

Decimalodds kallar ibland även för Europeiska odds och är inte så svårt att förstå sig på som man först kan tro. Snabbt förklarat är decimalodds ett mått på hur mycket pengar du potentiellt kan få tillbaka per insats. Se exempel nedan:

Du satsar 100 kr till ett odds på 2.00. Det betyder att du får tillbaka 100 x 2.00 = 200 kr. Din vinst är alltså 100 kr.

Decimalodds fungerar på samma sätt oavsett vilken esport du bettar på.

Satsningsstruktur

En struktur som många bettare följer när de bestämmer bettingstorlek är ICB, small, medium och large. Satsningarna sker i relation till hur stor bankrulle du har.

Small = 1 – 5%
Medium = 6 – 10%
Large = 11 – 20%
ICB = <1%

Genom att använda den här metoden försäkrar du dig om att du får maximal avkastning som möjligt på dina bets, oavsett om din bankrulle minskar eller växer.

Håll huvudet kallt

Som nybörjare måste du hålla huvudet kallt. Vid tillfällen kommer du att känna dig frestad att använda dina vinster till att fortsätta betta. Men oavsett hur mycket du vinner så är det rekommenderat att vara disciplinerad och hålla dig till en bettingstruktur. Idén med att hålla sig till en kontinuerlig bettingstorlek har räddat många tippare från att förlora hela sin bankrulle.

Att i förväg ha en plan redo hjälper dig att hantera stora vinster. Ska du lyckas bygga en bankrulle måste du justera dina satsningar baserad på hur mycket du har i din bankrulle. Se alltid till att spara en del av det du vinner, åtminstone runt 30%, eller casha ut direkt.

Topp 5 CSGO betting tips

Tips #1: Ha tålamod, när du först börjar kan det vara lätt att spela på första bästa matcherna du ser. Vänta istället på matcher med bra odds och lag som du har koll på.

Tips #2: Jämför odds. Kolla upp vilken csgo bettingsida som erbjuder bäst odds.

Tips #3: Satsa aldrig allt du har i ditt spelkonto. Betta endast med en liten del av det du har i din bankrulle.

Tips #4: Läs på innan du satsar pengar eller skins! Studera de esportspelen du är intresserad av att betta på, identifiera faktorer som kan vara avgörande. Ha alltid stenkoll på lagen som möter varandra.

Tips #5: Placera dina bets så tidigt som möjligt, eftersom oddsen oftast är som bäst då.

Användbara källor för CSGO betting tips

Det finns mycket information att hämta på nätet, till den grad att det till och med kan kännas överväldigande. Därför har vi i det här avsnittet tagit fram sajter och forum som vi tycker är utmärkta för att samla information som rör betting på CSGO.

HLTV

HLTV är en riktig kunskapsbank för den som ska börja spela på CS:GO. Här hittar du mängder av statistik och information, som exempelvis tidigare möten mellan lag, världsranking, turneringsvinnare, nuvarande laguppställningar och mycket mer än så. Dessutom har HLTV ett forum där det med lite tur går att hitta vettiga inlägg om betting.

Reddit/r/csgobetting forum

Forumet för csgo betting på Reddit innehåller massor av speltips, strategier och snack inför matcher. Men ta allt med en nypa salt, eftersom det är långt ifrån alla som vet vad de snackar om. Det finns säkerligen en skara nybörjare i forumet som utger sig för att vara experter. Med tiden lär du dig att urskilja vilka tipsters som har koll och inte.

Liquipedia.net

Som namnet insinuerar är Liquipedia.net ett Wikipedia för e-sport innehållandes mängder av information om alla esportspel. Den här sajten är extremt användbar för de som bettar på Counter-Strike och andra esporter. Du får tillgång matchresultat, turneringsfakta och andra uppgifter som rör esport och gaming.

Steam community

Det finns även ett visst värde i att besöka Steam Community, där träffar du andra som delar ditt intresse för gaming. Många diskuterar inför matcher i CSGO-turneringar, vilka lag är favoriter, vilka kan skrälla med mera. Utöver diskussioner kan du även sälja och köpa skins som du sedan kan använda vid betting.

Esportbets.se

Till sist har vi vår egen sajt, Esportbets.se. Vi erbjuder recensioner av spelbolag, bonuskoder och erbjudanden, nyheter och turneringsguider. En annan sak som vår besökare uppskattar är våra speltips, där vi analyserar och ger vår syn på möten i csgo och alla andra stora esporter.